Звіт про проведення Тижня безпеки дитини

З 10 по 18 травня 2019 року в Хлистунівському дошкільному навчальному закладі «Промінчик» було проведено Тиждень безпеки дитини.

Метою проведення «Тижня безпеки» було поліпшення профілактичної роботи та якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час НС.

Під час підготовки та проведення «Тижня безпеки дитини» в закладі проведено ряд заходів:

— перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту;

— перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;

— підготовлено матеріали та оформлено стенди «Бережемо життя і здоров»я дітей»», «Правила дорожнього руху», «Правила пожежної безпеки»;

— перевірено стан електричного, опалювального обладнання, приміщень та території;

— перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

— перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання, поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті ;

—проведено тренування з евакуації персоналу і дітей з приміщень дошкільного навчального закладу в разі виникнення надзвичайних ситуацій;

— розроблено матеріали для проведення дидактичних, сюжетно-рольових ігор, інсценізації казок, музичних розваг, конспектів занять і бесід, прокладання маршрутів прогулянок.

Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:

1 день – Дитина сама вдома (особиста безпека вдома)

2 день – Ознайомлення з інвентарем протипожежного куточка у ДНЗ

3 день – Подорож до країни ліків;

4 день – Природні і стихійні лиха: буря, ураган, гроза – ознайомлення з небезпекою для життя

5 день – Сигнали світлофора;

6 день - Дитина на вулиці

7 день – об’єктове тренування «Дії у разі виникнення пожежі»

Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи: заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, розваги, конкурси, бесіди (індивідуальні, групові та колективні), екскурсії, читання художньої літератури, перегляди тематичних мультфільмів , самостійно-художня діяльність, психогімнастика, пошуково-дослідницька діяльність, моделювання ситуацій та їх розв’язання.

Робота проводилася згідно плану проведення тижня. Всі заходи, які були заплановані – вчасно проведені. Діти добре засвоїли норми та правила безпеки.

Впродовж тижня велася робота з батьками через: групове та індивідуальне консультування, інформацій листи, залучення батьків до роботи ДНЗ з цього питання, стенди по безпеці життя.

В плануванні, організації, участі в заходах, присвячених «Тижню безпеки» приймали активну участь: вихователі, музичний керівник, практичний психолог.

Також було проведене об'єктове протипожежне тренування. Тренування проведене протягом 1 години у межах робочого часу, без значного порушення виконання працівниками основної діяльності. Оскільки заклад є об'єктом з масовим перебуванням людей, захід проведений як тренування з евакуації з елементами пожежогасіння. Тема тренування - порушення з причин пожежі роботи об'єкта в цілому та структурних підрозділів, збір та приведення у готовність до дій за призначенням органів управління та сил ЦЗ Хлистунівського дошкільного навчального закладу. Цілі тренування: - перевірка збору за схемою оповіщення керівного складу та керівників об'єктових формувань ЦЗ закладу; - відпрацювання порядку дій керівників об'єктових формувань ЦЗ з приведення їх у готовність; - проведення евакуації; - відпрацювання навичок персоналу з гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння; - перевірка наявності засобів індивідуального захисту (ватно-марлевих пов'язок), вправляння у їх використанні; - надання першої долікарської допомоги потерпілим. У тренуванні взяли участь 10 працівників і 47 дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.